Publicador de continguts


Manquen recursos humans a les àrees municipals


21 de març de 2024

La Defensora va participar ahir, com cada mes, en el trasllat de temes a la Comissió del Ple de Reclamacions i Suggeriments. Com sempre va exposar les qüestions associades a la seva tasca, tot plegat amb la presència de mitjans de comunicació per tractar-se d'una reunió oberta.

Entre d'altres temes, la Defensora va posar a la taula novament un problema que ja s'ha instal·lat en l'administració municipal, LA MANCA DE RECURSOS HUMANS.

L'experiència de la Defensora ens diu que són moltes les àrees que no responen en temps i forma a les peticions de la ciutadania i no ho fan per manca de competència o capacitat, ens consten la professionalitat i els esforços importants que es fan des de les àrees en el compliment de les seves tasques però la MANCA DE RECURSOS HUMANS, sumat a l'increment de treball, ha desbordat les àrees municipals que no donen a l'abast de tot el que tenen entre mans i així no és possible treballar.

Alguns caps de departament han lliurat als seus regidors informes de viabilitat que demostren que la dotació de nous recursos milloraria els serveis i fins i tot li sortiria a compte a les arques muncipals que podrien respondre a la ciutadania en lloc de veure com s'han d'anul·lar expedients per prescripció davant la incapacitat de respondre dins termini.

La Defensora ja anunciava exactament aquesta situació a la Comissió al novembre 2022, a l'anterior legislatura, ho reiterava ahir i ho seguirà posant de manifest mentre no es posi remei perquè d'això, entre altres factors, depèn la millora de l'atenció a la ciutadania.


Data darrera modificació: 22 de març de 2024