Publicador de continguts


Continuam el treball per sensibilitzar el Govern sobre la figura del Síndic/ca de Greuges


31 de gener de 2024

Les Defensories i Sindicatures de les Illes Balears continuam amb la campanya iniciada abans de les darreres eleccions, al maig de 2023, per al nomenament d'un/a Síndic/ca de Greuges de les Illes. En aquell moment, tots els partits polítics amb representació parlamentària, a excepció de VOX, es manifestaren favorables a iniciar la tramitació pel nomenament d'un nou Síndic/ca.

Recordem que el Síndic/ca de Greuges ja apareixia a l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears de 1983 com una opció (art. 29) i a la renovació de l'Estatut del 2007 (art.51) ja es descrivia com una figura obligatòria per a "la defensa de les llibertats i dels drets fonamentals dels ciutadans, així com per supervisar i investigar les activitats de l’Administració de la Comunitat Autònoma".

Avui, doncs, ens hem reunit a les nostres oficines: l'Oficina de la Defensora dels Usuaris del Sistema Sanitari Públic IB, el Síndic de Greuges de la UIB, la representant principal de la Sindicatura de Greuges del Consell Insular de Menorca, la Defensora de la Ciutadania de Palma i les Síndiques emèrites del municipi de Marratxí i de la UIB; amb l'objectiu de valorar noves estratègies per a impulsar i, si escau, exigir el nomenament d'un/a nou/va Síndic/a de Greuges a la nostra comunitat.

Data darrera modificació: 31 de gener de 2024