Publicador de continguts


Palma Ciutat Resilient


3 d’octubre de 2018

La resiliència és un concepte versàtil quan es trasllada a diferents contextos o àmbits i s'aplica ara a gairebé tots els aspectes de la vida incloent l'hàbitat humà per excel.lència: la ciutat.

El programa de ciutats resilientes d'UN-Habitat de Nacions Unides defineix les ciutats resilients com aquelles que tenen la capacitat de recuperar-se amb la major rapidesa possible dels impactes que sofreix el sistema. Aquesta definició es basa en la concepció de la urbs com un sistema de sistemes, un ens complex que, a similitud del cos humà, requereix el bon funcionament dels diferents òrgans per gaudir de bona salut.

 Al llarg dels anys, però especialment en els últims dos, Palma com a ciutat ha rebut impactes de diferent intensitat i diferents tipus que han afectat al seu sistema, administratiu i de govern. Els anys de forta crisis seguits d'intervencions judicials i el creixement exponencial de la població flotant (turístic i temporal) han impactat a la ciutat en totes les seves esferes i formes de vida fins a les seves entranyes. Encara així la vida segueix i Palma segueix sent una ciutat admirada i aspirada per viure. Per això Palma és tot un exemple d'una ciutat resilient.

Data darrera modificació: 14 de febrer de 2023